2 Kasım 2014 Pazar

KARAKÖY'DE YÜRÜME MÜCADELESİ

İstanbul Karaköy’de uzun yıllardır süren çevre düzenleme projeleri devam ediyor. Yoğunluklu olarak iskele bölgesinde yapılan yol çalışmaları esnafa ve çevreye büyük sıkıntı yaşatırken, tarihi açıdan oldukça değerli olan bu semti karmaşık hale getiriyor.


Bu duruma ek olarak biraz daha yukarı doğru çıkıldığında daha büyük ve tehlikeli bir durum söz konusu. Yapılan yol çalışmalarına rağmen, tramvayın geçtiği ve yoğun trafiğin olduğu cadde üzerinde yayalar yürürken tehlike içindeler. Özellikle yolun iskeleye yakın tarafında tramvayın yanından geçen arabalar yayalara çok yakın geçiyor. Hatta bazı bölgelerde yayaların yürüyebileceği bir kaldırım bile yok. Kaldırımların olduğu yerler ise otoparkçılar tarafından işgal edilmiş durumda. Bir çok kazanın meydana geldiği bu yol ile ilgili bir çalışma ise henüz yapılmadı. Konuştuğumuz insanlar yolda yürürken tedirgin olduklarını, bu yolda yürürken ciddi mücadele vermek zorunda kaldıklarını söylediler. Bu duruma örnek vermek gerekirse biz de röportajlarımızı yaparken bir çok tehlikeli an yaşadık.


Daha büyük problemler var...

Konuyla ilgili olarak Mimarlar Odası 3. Köprü , 3. Havaalanı ve Galataport gibi projeler varken böyle sorunlarla ilgilenmeye pek vakit ayıramadıklarını belirttiler. İstanbul'un çok daha büyük sorunları olduğunu ve bunlarla başa çıkmaya çalıştıklarını söylediler. Elbette kaldırım sorununu çözmek isteyeceklerini ama belediyelerin bu konularla ilgilenebileceklerini de eklediler.  

Beyoğlu Belediyesi'nin daha fazla kaza yaşanmadan bu soruna bir an önce bir çözüm bulmasını ümit ediyoruz.



Karaköy'deki kaldırımlarla ilgili yaptığımız haberi aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder